Koningin Paola kreeg diamanten van president Kabila

Koningin Paola kreeg diamanten van president Kabila

Koningin Paola kreeg diamanten van president Kabila

Print
De onafhankelijkheidsviering van Congo en de aanwezigheid van het vorstenpaar daar was omstreden. Dat zal ze nog meer zijn nu blijkt dat koningin Paola van de Congolese president Kabila een halsketting van diamanten cadeau gekregen heeft.

Naast het halssnoer kreeg koningin Paola een bijpassende armband en oorbellen. Ook andere hoogwaardigheidsbekleders die de viering bijwoonden werden bedolven onder dure geschenken.

Volgens de woordvoerder van het Paleis gaat het om persoonlijke geschenken. Op de vraag of de koningin gezien de controverse rond het beleid van Kabila niet beter dit geschenk geweigerd had, bleef het Paleis volgens De Standaard het antwoord schuldig.

De Congolese regering spendeerde handenvol geld aan de feestelijkheden terwijl ruim 70 procent van de Congolezen in grote armoede leven. De verstandhouding tussen de Congolese en Belgische overheden is niet optimaal sinds voormalig minister van buitenlandse zaken Karel De Gucht gewezen heeft op de corruptie en het wanbeleid onder het regime van Kabila.

MEEST RECENT