Groen! wil snelle heraanleg fietspaden op Bredabaan

Print
Merksem - De Merksemse afdeling van Groen! klaagt aan dat de geplande heraanleg van de Bredabaan op de lange baan is geschoven. Ook het fietspad laat op zich wachten.

Op zondag 4 juli stormde het peloton van de Tour de France over de Bredabaan. Een luxe die voor heel wat fietsers in Merksem niet is weggelegd. Merksem kreeg recent te horen dat de geplande heraanleg van de Bredabaan tussen de Groenendaallaan de Oude Bareellei langer op zich zal laten wachten.

Groen! Merksem vond de Tourdoortocht door Merksem de perfecte aanleiding om te protesteren tegen het uitstel van de heraanleg van de Bredabaan.

Gevaarlijke situatie

Freddy De Preter, voorzitter van Groen! Merksem, geeft meer uitleg. “Nu mijden heel wat fietsers de ‘langste winkelstraat van het land’ vanwege de gevaarlijke verkeerssituatie. De plannen van de heraanleg van de Bredabaan schuiven vrij prominent een fietspad naar voor. Op die manier verandert een verkeersader weer tot een toegankelijke bestemming voor omwonenden”.

Heropleving

De heraanleg is volgens Groen! ook meteen de sleutel tot de heropleving van de Bredabaan als winkelstraat.

“Dat fietsers iets meer besteedbaar inkomen overhouden om in de winkels uit te geven is mooi meegenomen, want net als andere winkelstraten buiten het Antwerpse centrum heeft de Bredabaan het niet gemakkelijk. Als winkelstraat kan zij zich herpositioneren als de perfecte shoppingbestemming. Een heraanleg in 2011 kan dat proces in gang zetten”.

Met zelfgemaakte affiches herinnert Groen! aan de geplande heraanleg. Terwijl de Vlaamse overheid heel wat geld over heeft om scenario’s naast elkaar te leggen om de Antwerpse mobiliteit los te trekken, laat zij kansen liggen om een economie dicht bij huis te stimuleren, en schuift zij plannen die op uitvoering wachten op de lange baan, aldus Groen!. “Zonde!” besluit de voorzitter van Groen! Merksem.

SVHU

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio