Wie komt in korte rok de eed afleggen?

Wie komt in korte rok de eed afleggen?

Wie komt in korte rok de eed afleggen?

Print
Bent u ook benieuwd of de vrouwelijke parlementsleden dinsdagmiddag allemaal kortgerokt de eed komen afleggen? Gwendolyn Rutten (Open Vld) deed alvast een warme oproep aan haar vrouwelijke collega's om in een rokje naar het parlement af te zakken.

De discussie begon toen Siegfried Bracke (N-VA) zijn partijgenote Kim Geybels "te sexy" noemde omdat ze in een kort, donkergroen broekpakje was verschenen in de Senaat.

21e eeuw

Gwendolyn Rutten reageerde heftig en riep haar vrouwelijke collega's prompt op om in minirok de eed te komen afleggen.

“Ik reken vooral op een vrouwelijke toets", zegt Rutten, die naar eigen zeggen ook tevreden is met een gewone rok of een jurk. "Voor hen, zowel vrouwen als mannen, die het idee willen steunen heb ik een button gemaakt met de tekst ‘Free your mind and the rest will follow’, een hit van de meidengroep En Vogue, dat een protestlied tegen vooroordelen is.”

Rutten zelf heeft voor de eedaflegging een nieuwe jurk gekocht. Siegfried Bracke zou zijn kritiek ook al wat afgezwakt hebben. "Het is niet omdat je een korte rok draagt, dat je niets te vertellen hebt. Dat vindt Siegfried nu ook. In de 21e eeuw moet het voor vrouwen toch kunnen, wanneer je mooie benen hebt, die te tonen.”

Lees ook: Vandaag eedaflegging voor 150 Kamerleden en 40 senatoren

MEEST RECENT