Alleen "extreme tegenslag" houdt Nederland uit WK-finale

Alleen extreme tegenslag houdt Nederland uit WK-finale

Alleen "extreme tegenslag" houdt Nederland uit WK-finale

Print
Nederland is zegezeker. Volgens de columnisten Hugo Borst (foto) en Sjoerd Mossou gaat het Nederlands voetbal geschiedenis schrijven.

"Ze zijn zo ongelooflijk hongerig, niet normaal meer. We verliezen tegen Uruguay alleen bij extreme tegenslag; een rode kaart, of een blessure voor Robben. In alle andere gevallen komt het goed", schrijft Mossou.

"Bert van Marwijk is de Bob van de zegekar die Oranje is. Nuchter, rationeel, verstandig", vindt Borst. Die heeft - uiteraard, wat had u gedacht - wel kritiek op de speelstijl van Oranje. "Het woord rechtlijnig doet 'm tekort. Zeg maar gerust onbuigzaam... Het gevolg is wel een voorspelbare, eendimensionale speelstijl".

Beide heren zijn het wel niet eens over het feit of dit al dan niet het slechtste WK is aller tijden. Voor zover Borst zijn herinnering reikt, is er geen slechter toernooi geweest. Mossou vindt de WK's van 1990 en 1994 "minstens zo beroerd". "Nu hebben we Duitsland tenminste nog, de prachtige verliezers van overmorgen", besluit hij.