Gemeente wil ezels weg na klachten van omwonenden

Gemeente wil ezels weg na klachten van omwonenden

Gemeente wil ezels weg na klachten van omwonenden

Print
Niel - De ezels van Jean De Quidt, de geitenboer uit Niel, zijn niet meer welkom op het weiland achter de Rupeldijk. Omwonenden deden bij het gemeentebestuur hun beklag over een ondraaglijke stank.

Het college verzoekt De Quidt nu via een aangetekend schrijven om de ezels onmiddellijk te verwijderen.

Het weiland achter de Rupeldijk heeft twee eigenaars. Een stuk behoort toe aan Louis Van Autgaerden, een boer uit Niel; het andere aan de gemeente Niel. Toen Jean De Quidt vorig jaar dringend op zoek was naar een weiland voor zijn veertien ezels, kreeg hij zowel van het gemeentebestuur als van Louis Van Autgaerden groen licht. De man die al jaren een strijd voert om weilanden te vinden voor zijn ezels, was de koning te rijk.

Niet te harden

Maar vorige week kwam er een kink in de kabel. “De geur is niet meer te harden. Wij kunnen onze kamers niet meer luchten. Dit is onmenselijk. We zijn van plan een advocaat onder de arm te nemen en naar het gerecht te stappen”, zeggen omwonenden van de Rupelstraat die anoniem willen blijven.

Het geduld van het burgemeester Luc Van Linden en het college is op. De Quidt kreeg een aangetekend schrijven, waarin de toestemming om het weiland te gebruiken wordt opgeheven. De Quidt is echter niet van plan om meteen te wijken en meent dat hij niets onwettigs doet.

Lees het hele artikel in de dinsdagkrant van Gazet van Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio