X-Factor in Vennebos

X-Factor in Vennebos

X-Factor in Vennebos

Print
Schilde - In basisschool Vennebos/Xplo werd het schooljaar afgesloten met een grote talentenjacht in de refter van de school. De refter zat dan ook nokvol met enthousiaste ouders en grootouders, die voor hun kinderen of kleinkinderenkwamen supporteren. Het spektakel duurde de hele namiddag en er werden diverse acts opgevoerd, gaande van zang over piano en gitaar tot dans en ballet.
Tijdens de talentenjacht kwamen heel wat populaire televisieprogramma’s aan bod zoals “Move like Michael Jackson”, “X Factor” en “So you think you can dance”. De meest gecoverde artiest was dan weer Michael Jackson met nummers als “Thriller” en “Beat It”. De opvallendste performances waren Pepe uit het derde leerjaar en Xenia uit het zesde jaar.

Pepe speelde een stuk op piano en is onlangs geslaagd voor de toelatingsproeven van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Xenia kon de jury dan weer enorm bekoren met haar balletkunsten. Van de negen deelnemende klassen, ging uiteindelijk ging de beker naar de tweede klas voor hun volledig pakket van acts.

Muzieklerares en professioneel trompetiste Jackie Bijlaard is de bezielster van deze talentenjacht en blikt erg tevreden terug op de wedstrijd. “Er zat echt heel wat talent onder de leerlingen en het programma was erg afwisselend”, vertelt ze. “Het was daarnaast ook best wel grappig om te zien hoe nerveus de kinderen waren dat hun act wel goed ging.”

Jackie zelf is onder haar artiestennaam Jackie-T bezig met de opname van een nieuw album dat tegen het eind van de zomer klaar moet zijn. “De nieuwste singel is Rotation, een cover van de Joods-Amerikaanse trompetist Herb Albert”, vertelt ze trots. “Hiervoor heb ik producer Serge Ramaekers onder de arm genomen en dit nummer wordt momenteel reeds gedraaid op MNM.”

Sebastiaan RUBBERECHT
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio