Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update dinsdag 6 juli 7u

Dinsdag krijgen we brede zonnige perioden met soms wat meer wolken. Vanochtend is het nog fris maar namiddag zal het aangenaam zomerweer zijn met gemiddeld in Limburg 23°C en in de Kempen kan het 24 tot 25°C worden.

Er waait een zwak briesje uit noordelijke richting.

Woensdag loopt het kwik dan alweer op naar waardes is de buurt van 27°C. Het blijft daarbij droog en meestal zonnig. De wind zal dan ook gedraaid zijn naar het zuidwesten.

Donderdag wordt het opnieuw tropisch warm met maxima tussen 31 en 33°C. Ook dan is er veel ruimte voor de zon, al kunnen zich namiddag ook wel stapelwolken vormen. Het blijft overal droog bij een zwakke westenwind.

Voor vrijdag is het weerbeeld momenteel onzeker. Een smal regengebiedje zou wel eens langdurig pal boven Limburg kunnen terechtkomen. In dat geval wordt het niet veel warmer dan een graad of 25. Passeert de regenzone naast ons door dan kan het gerust weer 33°C worden. Even afwachten dus waar de weermodellen de komende dagen mee op de propppen komen.

Tijdens het weekend neemt de kans op onweersbuien fors toe, al valt momenteel uiteraard nog niet veel over de timing en kansverhoudingen te zeggen. Het zal wel erg warm blijven met maxima rond of zelfs boven 30°C.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN