"Wacht Cancellara ook op de kasseien?"

Wacht Cancellara ook op de kasseien?

"Wacht Cancellara ook op de kasseien?"

Print
Zelden zoveel ongeloof en ontgoocheling van een gezicht zien afdruipen als van dat van Jurgen Roelandts gisteren in een doorregend Spa. De miserie zat diep.

Roelandts zag de race van zijn leven beloond met een groene trui. Of niet! De spurter van Omega Pharma werd naar het podium geroepen maar keerde even snel onverrichterzake terug: “Naar het schijnt worden de punten van de slotspurt niet geteld en krijg ik daardoor de groene trui niet.”

Dat Fabian Cancellara de bedenker was van deze oplossing, was Roelandts evenmin ontgaan. “Wat gaat hij morgen op de kasseien doen? Aanvallen? En gaat hij dan ook wachten op Armstrong en Contador? En gaan ze hem ook de punten ontnemen? Solidariteit, zegt hij".

Lees ook: Chavanel pakt zege en geel in chaotische rit naar Spa

Niet gewacht

“Sport leeft voor zijn helden en daar plooit alles voor.” Met die sms verwoordde Marc Sergeant, manager van Omega Pharma - Lotto, gisteravond laat zijn onmacht.

“Omdat de Schlecks achterop lagen, besloot Cancellara om de koers stil te leggen. Van den Broeck is ook gevallen, zijn pols is gezwollen. Op hem hebben ze niet gewacht. Delage ligt in het ziekenhuis. Op hem hebben ze niet gewacht.”

MEEST RECENT