SK Gerda speelt op definitieve stek

Sint-Niklaas - Voetbalclub SK Gerda Sint- Niklaas heeft een definitieve stek gevonden in de Pastoor Copstraat. De provinciale club wil voortaan hoog mikken.

SK Gerda Sint-Niklaas heeft geen makkelijke jaren achter de rug. In haar bestaan heeft de club al vier keer moeten verhuizen. Vorige zomer verhuisde SK Gerda van sportcentrum Puyenbeke in de Watermolendreef naar de vroegere voetbalterreinen van Red Star Waasland aan De Ster.

“We hebben één jaar kunnen proefdraaien aan De Ster. De definitieve huurovereenkomst is vorige maand ondertekend. De verhuizing heeft heel wat veranderingen gebracht voor onze club, maar ze zijn heel tevreden dat we na zeven jaar op Puyenbeke opnieuw een eigen accommodatie hebben”, vertelt voorzitster Nancy Van Puyvelde.

Door het vertrek van Red Star Waasland op Puyenbeke kreeg SK Gerda de mogelijkheid om terug te keren. Maar daar ging de club niet op in. “Hier kunnen we opnieuw volop de kaart van de jeugd trekken en de sociale accenten leggen die eigen zijn aan de volkse aard van Gerda. Terugkeren naar Puyenbeke was geen optie. Dan start je opnieuw van nul. Hier kunnen we onze eigen middelen genereren en onze eigen weg gaan.”

SK Gerda trok de voorbije weken elf nieuwe spelers aan voor de A-kern en start het seizoen binnenkort met ambitie. De club is wel nog op zoek naar vrijwilligers die mee hun schouders onder de werking willen zetten.

JoVe

Wie interesse heeft, kan zich melden op het nummer 0477-13.22.20.
www.sk-gerda.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio