Duurste scheiding ooit voor Russische zakenman?

De duurste scheiding ooit dreigt voor een Russische zakenman. Zijn toekomstige ex eist namelijk een vergoeding van 4,6 miljard euro.

jlenaerts

De 43-jarige Dmitry Rybolovlev zit in de mijnsector en staat bekend als de tiende rijkste man van Rusland. Hij was 23 jaar getrouwd met Elena en het koppel heeft twee kinderen. Elena beschuldigt hem echter van ontrouw en eist een vergoeding van 4,6 miljard euro.

Volgens haar mag dat geen probleem opleveren. Het Amerikaanse tijdschrift Forbes schat zijn vermogen namelijk op 6,7 miljard euro, maar Rybolovlev zou volgens zijn echtgenote over geheime bankrekeningen in het buitenland beschikken.

Een Zwitserse rechter zal de inboedel verdelen: een jacht aan de Italiaanse kust ter waarde van 87 miljoen euro, een lange reeks eigendommen van Londen tot Singapore, een villa in Florida ter waarde van 74 miljoen euro (foto) en een kunstcollectie.

Abramovich

Als Elena de vergoeding van 4,6 miljard euro krijgt, wordt het meteen de duurste echtscheiding uit de geschiedenis. De Rus doet het daarmee slechter dan Rupert Murdoch, wiens scheiding 1,3 miljard euro kostte. De Rus Roman Abramovich, die onder andere de Engelse voetbalclub Chelsea bezit, kwam er ook goedkoper af: hij kon zijn ex in 2007 1,2 miljoen euro betalen, maar volgens de media ging ze met een kleiner bedrag akkoord.