Toeristen smokkelden drugs uit Dominicaanse Republiek

Print
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Rudo M. (Meiland) en Natally T.W. (Thomas Waveney) woensdag veroordeeld tot acht jaar cel en 33.000 euro boete. Ze stonden aan het hoofd van een criminele organisatie die toeristen ronselde om drugs vanuit de Dominicaanse Republiek naar België te smokkelen.

De toeristen werden verleid met een gratis weekje vakantie, maar moesten in ruil wel zes kilo cocaïne mee naar België brengen. De organisatie had Dominicaanse douaniers omgekocht die een oogje dichtknepen. Als ze de drugs ook voorbij de douane in Zaventem kregen, ontvingen de toeristen 15.000 euro.

Zes kilo cocaïne

Het gerecht kwam de organisatie op het spoor toen op 3 september 2009 drie toeristen betrapt werden met ieder zes kilo cocaïne in hun bagage. Ze vertelden dat ze in opdracht van Rudo M. en Natally T.W. gehandeld hadden.

Naast de leiders van de organisatie en de koeriers stonden ook nog de ronselaars en de chauffeurs mee terecht. Zij kregen celstraffen tot vijf jaar, geheel of gedeeltelijk met uitstel. De rechtbank verklaarde een vermogensvoordeel van 768.000 euro verbeurd.

Nu in het nieuws