Duitse CDU-politici willen IQ-tests voor migranten

Duitse CDU-politici willen IQ-tests voor migranten

Duitse CDU-politici willen IQ-tests voor migranten

Print
Conservatieve Duitse politici pleiten voor het hanteren van een IQ-test als een van de criteria om over de toelating van immigranten te beslissen. "Die kwestie mag geen taboe meer zijn", zegt Peter Trapp van de CDU.

Ook politici van de Beierse zusterpartij van de CDU, de CSU, zijn voor het idee gewonnen. Het christendemocratische CDU/CSU is de partij van bondskanselier Angela Merkel.

"We moeten criteria opstellen die de staat echt van pas komen. Behalve een goede opleiding en beroepskwalificaties moet ook de intelligentie in ogenschouw genomen worden. Ik ben voor IQ-tests", zegt CDU-lid Peter Trapp.

Markus Ferber van de CSU verwijst naar het voorbeeld van Canada: "Dat land eist van kinderen van migranten een hoger IQ dan dat van plaatselijke kinderen. Humanitaire redenen, zoals gezinshereniging, kunnen niet het enige criterium blijven."

Duitsland kent al een verplichte taaltest. Kandidaten voor naturalisatie moeten ook hun kennis van het Duitse sociale en juridische systeem aantonen en moeten lessen 'Duits burgerschap' volgen.

MEEST RECENT