Exotische Murga Parade trekt door de stad (fotoalbum)

Exotische Murga Parade trekt door de stad (fotoalbum)

Exotische Murga Parade trekt door de stad (fotoalbum)

Print
Antwerpen - De vierde Murga Parade trok zaterdag van de Stadsfeestzaal naar de Grote Markt. Het fenomeen van de musicerende en dansende wijkverenigingen waaide zo’n vijf jaar geleden over uit Argentinië en groeide uit tot een rage.

Achttien murga’s, de helft uit het Antwerpse maar ook uit Gent, Brussel, Heistop- den-Berg, Mechelen, Leuven en zelfs Rome, zetten de binnenstad op stelten. Met Los Ninos manifesteerde zich een eerste kindermurga, opgezet door theater Het Paleis.

Bekijk het fotoalbum

“We komen elke woensdagnamiddag bijeen met kinderen tussen 8 en 12 jaar. We maken onze eigen rammelaars en kleren, schminken ons bont en blauw, scanderen tekstjes en maken vooral veel plezier”, zegt leidster Lucila Guichon, van Argentijnse afkomst.

De grootste murga is zonder concurrentie ‘Sentimento Verde’ uit Antwerpen Noord. “Met negentig mannen en vrouwen zijn we nu al: dertig muzikanten,dertig dansers en dertig ‘expressionisten’, helpers die de groep begeleiden en voor extra show zorgen”, zegt Fanny Heuten, die lessen Afrikaanse dans geeft en de danssectie van Sentimento Verde leidt.

“Onze dansers volgen wekelijks les in kleine workshops en maandelijks repeteren we met de hele groep. Met minder dan vijftig zijn we zelden.”

FH

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio