Verkast Rock Werchter naar Sint-Truiden?

Herman Schueremans' uitspraken over een mogelijke verhuis van Rock Werchter, vorig jaar opgetekend in het boek 'Het Festivalgevoel', blijven hem achtervolgen. Naar verluidt zou de Schuer zijn oog nu hebben laten vallen op de evenementenlocatie van Brustem bij Sint-Truiden. Een anonieme bron op het gemeentehuis zegt dat er onderhandeld wordt, maar schepen Roland Duchâtelet (Open VLD) wil bevestigen noch ontkennen.

kscherpenberg

"Het is niet ondenkbaar dat we verhuizen als ik een terrein kan vinden dat meer ruimte heeft, beter bereikbaar is, waar het publiek beter kan socializen en ik eventueel een derde podium kan neerzetten voor nieuw talent. Of een vierde of een vijfde podium, waarom niet?", liet Schueremans optekenen in het boek.

Een anonieme bron op het gemeentehuis van Sint-Truiden bevestigt dat er onderhandeld wordt. Ook Schueremans zelf doet alsof zijn neus bloedt. "Een verhuis is nu niet aan de orde", herhaalt hij zijn uitleg van vorig jaar, "maar zegt nooit nooit. Wat vandaag niet is, kan nog komen. Het leven is aan de durvers."

JCr/StVa