Gelijkspel volstaat voor Zuid-Korea

Zuid-Korea stoot door naar de achtste finales van de Wereldbeker voetbal na een 2-2-gelijkspel tegen Nigeria.

wverhaert

Al in de 2e minuut was het bijna raak voor Zuid-Korea. Lee Chung-Yong profiteerde van slecht uitverdedigen bij de Nigerianen, maar besloot net naast doel.


Kalu Uche 1-0 (12')

Lee Jung-Soo 1-1 (38')

Park Chu-Young 1-2 (49')

Aiyegbeni 2-2 (68')


Bekijk het fotoalbum

In de 12e minuut ging de bal aan de overkant wel binnen. Kalu Uche beloonde een actie van Chidi Odiah met een doelpunt. Vervolgens kopte Lee Jung-Soo na een vrije trap van Ki Sung-Yong de gelijkmaker binnen.

Ook het tweede doelpunt van Zuid-Korea kwam er op een vrije trap. Park Chu-Young trapte in de 49ste minuut rechtstreeks in doel. Yakubu Aiyegbeni miste twee open kansen om Nigeria langszij te brengen. Even later lukte het de spits van Everton van op de penaltystip dan toch. Na een fout van Kim NaM-Il binnen de zestien trapte Aiyegbeni de penalty rustig binnen.

In groep B is Argentinië groepswinnaar met 9 punten. Zuid-Korea haalt 4 punten. Griekenland strandt op 3 punten, terwijl Nigeria slechts eens puntje heeft.

In de achtste finales nemen de Argentijnen het op 27 juni in Soccer City Stadium op tegen Mexico, de tweede uit groep A. Een dag eerder speelt Uruguay als winnaar van groep A in Port Elizabeth tegen Zuid-Korea.

Aftrap:

Dinsdag 22 juni 20.30 uur

Scheidsrechter:

Benquerença (Por)

Stadion:

Moses Mabhida (Durban)

NIGERIA: Enyeama, Odiah, Shittu, Afolabi, Yobo (46' Echiejile), Uche, Ayila, Etuhu, Obasi, Aiyegbeni (71' Obinna), Kanu (58' Martins)

ZUID-KOREA: S-r. Jung, D-r. Cha, Y-p. Lee, Y-h. Cho, J-s. Lee, J-w. Kim, S-y.Ki (87' J-s.Kim, J-s.Park, C-y.Lee, C-y.Park (93' D-j.Kim), K-h.Yeom (63' N-i.Kim)