Argentinië vlot door, Griekenland in de touwen

Print

Argentinië vlot door, Griekenland in de touwen

Op de Wereldbeker voetbal in Zuid-Afrika heeft Argentinië zich geplaatst voor de achtste finales. Dinsdagavond versloegen de Argentijnen in groep B Griekenland dankzij twee doelpunten van Demichelis en Palermo in het slotkwartier.

Het team van bondscoach Diego Maradona had ook al de eerste twee groepsduels gewonnen en was zo goed als zeker van kwalificatie voor de tweede ronde.


GRIEKENLAND - ARGENTINIË 0-2

Demichelis 0-1 (77')

Palermo 0-2 (89')


Bekijk het fotoalbum

Het eerste doelpunt viel pas dertien minuten voor tijd. Demichelis knalde de bal na een hoekschop van dichtbij tegen de netten.Invaller Palermo verdubbelde de voorsprong in de 89ste minuut: 0-2. Meteen ook de eindstand.

In groep B is Argentinië groepswinnaar met 9 punten. Zuid-Korea speelde 2-2 gelijk tegen Nigeria en haalt 4 punten. Griekenland strandt op 3 punten, terwijl Nigeria slechts eens puntje heeft.

In de achtste finales nemen de Argentijnen het op 27 juni in Soccer City Stadium op tegen Mexico, de tweede uit groep A. Een dag eerder speelt Uruguay als winnaar van groep A in Port Elizabeth tegen Zuid-Korea.


Aftrap: Dinsdag 22 juni 20.30 uur

Scheidsrechter: Irmatov (Oez)

Stadion: Peter Mokaba (Polokwane)

GRIEKENLAND: Tzorvas, Moras, Tziolis, Papadopoulos, Torosidis (55' Patsatzoglou), Kyrgiakos, Karagounis (46' Spiropoulos), Vyntra, Samaras, Papastathopoulos, Katsouranis (54' Ninis)

ARGENTINIË: Romero, Otamendi, Burdisso, Demichelis, C. Rodriguez, M. Rodriguez (63' Di Maria), Bolatti, Veron, Messi, Milito (80' Palermo), Aguëro (77' Pastore)