Werken Scheldeverdieping liggen voor op schema

Werken Scheldeverdieping liggen voor op schema

Werken Scheldeverdieping liggen voor op schema

Print
Antwerpen - De werken voor de verdieping van de Schelde, die in februari van start gingen, liggen voor op schema. Dat bleek dinsdagavond tijdens de Staten-Generaal van de Antwerpse haven. Er is een nieuwe op- en afvaartregeling afgekondigd die de schepen vooral in de afvaart al meer mogelijkheden biedt.

"De verdieping van de Schelde loopt voor op schema en zal tegen het einde van het jaar volledig gerealiseerd zijn", bevestigt Vlaams minister Hilde Crevits van Mobiliteit en Openbare Werken (CD&V). De eerste fase zal al eind juli klaar zijn, met meteen een verbetering van de toegankelijkheid van de Antwerpse haven tot gevolg.

In de Schelde is al 4,5 miljoen kubieke meter specie opgebaggerd bij de al uitgevoerde werken. De diepgang verruimt daarmee tot 15 meter, een historische grens voor de containervaart van en naar Antwerpen. De voorbije tijd hebben al 30 schepen van meer dan 14 meter diepgang gebruik gemaakt van de verbeterde op- en afvaartregeling.

In augustus starten de verdere werken voor de Scheldeverdieping. "Het totale werk zal tegen het einde van het jaar gerealiseerd zijn", aldus nog Crevits. De totale kost van de verdiepingswerken zou 100 miljoen euro bedragen. "Centen uit liefde", lachte Crevits, die ook wees op het terugverdieneffect en het belang voor de bereikbaarheid en het imago van de haven van Antwerpen.

Archiefbeeld

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio