Brecht plant speelbossen in wijk Mieksehoeve

Brecht plant speelbossen in wijk Mieksehoeve

Brecht plant speelbossen in wijk Mieksehoeve

Print
Brecht - Binnen het uitgestrekte recreatief woongebied Lakvenheide - Rommersheide in Brecht-Zuid wordt een drassig terreintje in de wijk Mieksehoeve omgevormd tot een paradijs voor kinderen.

De jongste jaren zijn er veel mensen komen wonen in het recreatief woongebied Lakvenheide-Rommersheide. Om het vele groen dat bij de bebouwing verloren ging te compenseren, worden er stukjes braakliggende grond omgevormd tot speelbosjes. Daarbij worden er ook nieuwe bomen geplant.

Wensen van de bewoners

Bij het opmaken van de plannen werd rekening gehouden met de wensen van de buurtbewoners. “Ze hebben mee de tuigen geselecteerd die er in de speeltuin komen: een klimtoestel, een glijbaan, een schommel en leuke figuurtjes op veren. We gaan die al in juli plaatsen”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Daan De Veuster (CD&V, foto).

Enkele dagen geleden is de voormalige drassige weide drooggelegd en ingezaaid met gras. Daarnaast komt er een pad voor fietsers en voetgangers waarbij de Korenbloemdreef wordt verbonden met de Albatrosdreef.

Jan Vorsselmans

Foto Mia Uydens

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio