Celebs

Buurman die echtgenoot Veerle Baetens aanviel riskeert celstraf

Print

Buurman die echtgenoot Veerle Baetens aanviel riskeert celstraf

De buurman van actrice Veerle Baetens riskeert een gevangenisstraf van 6 maanden met uitstel. Dat heeft het Brusselse parket dinsdag bekend gemaakt. De 85-jarige man zou Baetens' echtgenoot erge brandwonden hebben toegebracht door met ammoniak op hem te gooien.

De relatie tussen de 85-jarige oud-strijder en het gezin Baetens zou al langer spaak lopen. Aanleiding is de tuin van de actrice en haar partner. Die zou volgens de buurman verloederd zijn en hierdoor afbreuk doen aan de buurt.

In 2009 kwam het tussen Baetens en de man tot een woordenwisseling. Daarna zou ook Baetens' partner, die werkt als camera- en geluidsman, ruzie met hem hebben gekregen. De buurman zou toen ammoniak in het gezicht van de man hebben gegooid.

Ramen lappen

Volgens de advocaat van het gezin Baetens zou de buurman het leven van het jonge koppel en hun kinderen terroriseren. Ook het Brusselse parket spreekt van een opzettelijke aanval en eist een celstraf van 6 maanden met uitstel.

De buurman zelf blijft beweren dat het om een ongeluk gaat. Hij zou naar eigen zeggen zijn ramen hebben willen lappen met ammoniak. Toen de echtgenoot van Baetens op hem afstormde, zou hij zich hebben willen beschermen. Hierdoor vloog er per ongeluk wat ammoniak uit de fles.

Op 5 juli zal de rechter een uitspraak doen over de zaak.

NIET TE MISSEN