Verkeerswissel Molse Ring verloopt vlot

De tweede fase van de werkzaamheden aan de Molse fietstunnels is vlot gestart. Het verkeer gebruikt voortaan de Balense kant van de weg.

aillegems

De werkzaamheden aan de Molse Zuiderring zitten voor op schema. De aannemer kon maandag aan de tweede fase beginnen. Acht politieagenten stonden de hele dag paraat om de complexe wissel aan het kruispunt met de Molderdijk in goede banen te leiden. De aannemer had een hele dag nodig om de tijdelijke belijning en signalisatie aan te passen, maar het verkeer kon vlot blijven passeren. Van chaos was geen sprake.

Toch betekent de ommekeer een grote verandering voor het verkeer. Het is niet meer mogelijk om langs Molse kant de Zuiderring op te rijden of die te verlaten aan het kruispunt met de Molderdijk. Het verkeer dat van Balen komt kan wel weer richting Lommel, vanuit Geel kan de ring richting Balen opnieuw worden verlaten.

Doorgaand verkeer blijft mogelijk, al wordt wel een ander baanvak gebruikt. Vooral fietsers moeten hierdoor uitkijken, de verkeerslichten staan nu op de andere rijstrook dan voorheen. De verkeersdienst volgt de situatie op de voet en zal de komende dagen knelpunten bijsturen.

NECA

MEER OVER Mol

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio