Alexander De Croo verlaat het ziekenhuis

Print

Alexander De Croo verlaat het ziekenhuis

Alexander De Croo heeft het ziekenhuis van Aalst verlaten. De voorzitter van Open Vld onderging een operatie na een zware val van zijn paard, waarbij hij breuken opliep aan de voet en de elleboog. Hij zal nog enkele maanden moeten revalideren.

"Er is heel wat revalidatie nodig om de arm weer volledig te kunnen strekken", zei De Croo dinsdag bij het verlaten van het ziekenhuis. "Aan mijn voet is het echter een redelijk eenvoudige breuk." Het verdict luidt: 6 weken in de plaaster en 3 maanden revalidatie.

De Croo is zondag gewond geraakt bij een val van een paard. Hij woonde in Michelbeke samen met zijn vader de jaarlijkse ruiterommegang bij. Volgens zijn echtgenote Annik Penders werd het paard onrustig door het lawaai van de fanfare, is het paard gevallen en kwam Alexander onder het paard terecht. Volgens zijn vader Herman is het paard gevallen omdat het met zijn hoefijzer van een boordsteen is gegleden.

"De schade valt wel mee", aldus Alexander De Croo. "Gelukkig had ik mijn helm op. Het paard stelt het overigens ook goed." De politicus werd zondagavond geopereerd in het ziekenhuis van Aalst. "Deze val komt uiteraard zeer ongelegen, maar mijn werk zal er niet veel onder lijden. Voor politiek heb je vooral je hoofd nodig."De Croo is de tweede politicus die gewond raakt bij een val van een paard op drie maanden tijd; Kris Peeters (CD&V) viel in maart van zijn paard en brak daarbij zijn heupkom.

Beeld: vtm

.

Nu in het nieuws