Gemeentesecretaris verschijnt voor rechter

Print
Westerlo - Gemeentesecretaris Leon Gielis van Westerlo riskeert een celstraf van drie maanden met uitstel en een boete voor een valse aangifte van een werkongeval.

De verzuurde relatie tussen twee Westelse topambtenaren kreeg maandag een vervolg voor de correctionele rechtbank in Turnhout. Gemeentesecretaris Leon Gielis moest zich voor de rechter verantwoorden omdat hij een aangifte van een arbeidsongeval zou hebben vervalst en hierdoor de verzekeringsmaatschappij zou hebben opgelicht.

Morele schadevergoeding

Frans Bastiaens, het hoofd van de technische dienst in Westerlo, deed bij de politie aangifte van het voorval. Bastiaens en Gielis leven al een tijdje op gespannen voet omdat de secretaris Bastiaens enkele keren negatief had geëvalueerd. Frans Bastiaens vorderde voor de rechtbank morele schadevergoeding.

De feiten vonden al plaats op 25 januari 2005. Leon Gielis raakte gewond aan twee tanden en aan zijn voorhoofd na een val op de grond. Volgens de secretaris was hij uitgegleden op weg naar het gemeentehuis. Bastiaens en ook het Openbaar Ministerie beweerden dat hij in dronken toestand is gevallen op weg naar een taxi aan café Sfinx in Geel. Hierdoor zou er geen sprake zijn van een arbeidsongeval.

Twijfel

Meester Bart Spriet, de raadsman van Leon Gielis, vroeg de vrijspraak wegens twijfelLeon Gielis riskeert een celstraf van drie maanden met uitstel en een boete van 8.250 euro. Vonnis op 20 september.

BART VAN DEN LANGENBERGH

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio