Obama roept generaal op het matje na interview

Obama roept generaal op het matje na interview

Obama roept generaal op het matje na interview

Print
De Amerikaanse president Barack Obama zal woensdag generaal Stanley McChrystal, de Amerikaanse opperbevelhebber in Afghanistan, ontvangen op het Witte Huis. Aanleiding is een artikel over de generaal in het magazine Rolling Stone. Daarin uit hij kritiek op Obama en enkele van zijn functionarissen.

McChrystal zou, nog voor het artikel afgelopen vrijdag in het blad verscheen, zijn excuses hebben aangeboden bij de president. Die lijkt daar echter geen genoegen mee te nemen en drong aan op een persoonlijk gesprek.

De generaal werd door een reporter van Rolling Stone gedurende enkele weken gevolgd. Dat resulteert in een artikel waarin vooral de strijd tussen de generaal in Afghanistan en de "mietjes in het Witte Huis" centraal staat. Ook heeft de man heel wat kritiek op vicepresident Joe Biden en de Amerikaanse ambassadeur in Afghanistan Karl Eikenberry. Hij was ook teleurgesteld in Obama nadat deze bij een ontmoeting weinig over de generaal wist en niet geïnteresseerd leek.

McChrystal heeft intussen toegegeven dat hij niet aan dat artikel had moeten meewerken. "Een verkeerde inschatting", klinkt het.

.

Nu in het nieuws