Mortsel verwelkomt gratis rock- en bluesfestival Tramblues

Mortsel verwelkomt gratis rock- en bluesfestival Tramblues

Mortsel verwelkomt gratis rock- en bluesfestival Tramblues

Print
Mortsel - Het Gemeenteplein, naast de terminus van tramlijnen 15 en 7, doet het laatste weekend van juni dienst als festivalterrein voor het gloednieuwe festival Tramblues.

Sinds easy riders Marc Van Breen (46) en Raphael Vanputte (46) vijf jaar geleden café Billiard Sport Palace op het Gemeenteplein overnamen, onderging de ruim veertig jaar oude zaak een ware metamorfose.

Wie het café nu binnenkomt, waant zich in het Amerika van de jaren zestig, ergens langs de legendarische Route 66. Pooltafels, motors, gitaren en rockposters. “En achterin hebben we ook nog een concertzaal”, zegt Marc. “Daar organiseren we geregeld optredens. We bieden ontluikend Belgisch talent en minder gekende buitenlandse bands de kans te tonen wat ze in hun mars hebben.”

Ronkende namen sieren zelden de affiche. “En dat doen we heel bewust”, stelt Raphael. “Wij zijn geïnteresseerd in muzikanten met een hart voor muziek. Al die showbizztoestanden zijn niet aan ons besteed. Puur, echt en passioneel, daar draait het om.”

Tramblues is het eerste grote festival dat Marc en Raphael organiseren. “En dan nog wel in onze voortuin”, grapt Raphael. “Natuurlijk willen we met dit festival ook de naam BP onder de aandacht brengen, maar in de eerste plaats willen we de stad Mortsel op de festivalkaart brengen. Met deze affiche moet dat lukken. Boogie Boy en Patrick Riguelle met zijn Laatste Showband zijn beslist namen die menig organisator ons benijdt.”

Gigantisch festival

Hoewel er nog geen noot is gespeeld, broeden beide vrienden al op nieuwe en nog grotere plannen. “We willen zo vlug mogelijk een gigantisch rootsrockfestival organiseren in het Fort van Mortsel. Wat in Peer kan, moet ook hier kunnen.”

Patrick Van DyckProgramma:
Zaterdag 26/06
> Stonecold: 14u
> Roscam Band:15.30u
> Bas Paardekooper: 17.10u
> Lightnin’ Guy and The Mighty Gators:19u
> Sons of Queen: 21u
> Patrick Riguelle en De Laatste Show Band: 22.30u

Zondag 27/06
> Surprise: 14u
> Boogie Boy: 16u
> Op het kleine podium spelen The Kings Alive (covers Elvis Presley)
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio