Zakenadvocaten Ambos en NBGO Lex fusioneren

Print
Het Antwerpse kantoor van zakenadvocaten Ambos fuseert met het Brussels/Antwerpse NBGO Lex. Vanaf 1 juli heet de nieuwe combinatie Ambos NBGO.

Ambos heeft vestigingen in Antwerpen, Gent en Zeebrugge. Het kantoor werd in 2004 opgericht door enkele oudgedienden van Loeff Claeys Verbeke (Peter Van de Vijver, Ingrid Van Clemen en Kurt Faes) en groeide al snel naar een 15-tal advocaten, onder wie de vennoten David Dessers, Filip De Schouwer en Jeroen Bral, die voorheen aan de slag waren bij internationale kantoren (o.a. Allen&Overy en Linklaters) en/of als bedrijfsjurist (o.a. Capco, Option, Alcopa/Moorkens). De cliënteel van het kantoor situeerde zich bij aanvang vooral bij KMO's en bedrijven uit de groeipolen rond Antwerpen, ondermeer in de biotechnologie en de haven.

NBGO Lex is actief in Brussel en Antwerpen en heeft onder zijn vennoten onder meer kleppers als Roel Nieuwdorp, Carl Bevernage en Wilfred Goris, later uitgebreid met de jongere vennoten Stijn Verbeke en Jens Van Hecke van Loyens&Loeff

De nieuwe combinatie wil met een groot aantal vennoten werken, aangevuld met enkele juniors. Ze volgt daarmee een Duitse aanpak. Die staat in tegenstelling tot een Angelsaksische, waar met een groter aantal juniors wordt gewerkt.

De nieuwe combinatie wil zo inspelen op verschuivingen op de markt van de zakenadvocatuur. Kurt Faes: "Studies wijzen uit dat bedrijfsjuristen een prominentere rol krijgen sinds de financiële crisis. Zij gaan meer juridisch werk zelf doen. Als zij beroep doen op een externe partner, is dat voor hoogwaardig specialistenwerk.

Ambos NBGO telt 21 advocaten en heeft vier vestigingen: Antwerpen-Brussel-Gent-Zeebrugge.

JVG

.

Nu in het nieuws