Krëfel klaar om tien winkels extra te openen

Krëfel klaar om tien winkels extra te openen

Krëfel klaar om tien winkels extra te openen

Print
De elektroketen Krëfel heeft plannen om een tiental nieuwe winkels te openen of te herlocaliseren. Het bedrijf wacht alleen op de vergunningen om ze uit te voeren, zegt topman Pascal Poulet.

Krëfel heeft nu 71 winkels in ons land. "Idealiter hebben die een oppervlakte van zo'n 2.000 m². Een aantal zit echter nog steeds op 800 à 1.000 m². We kijken dan ook uit naar mogelijkheden voor een hervestiging", aldus Poulet.

"We groeien nog steeds", aldus nog Poulet. De jongste tien jaar steeg de verkoop van de Krëfel-winkels met gemiddeld 10% per jaar. Zelfs het voorbije crisisjaar kwam er een groter cijfer in de tabellen terecht. In 2009/2010 verkocht het concern 6% meer dan in 2008/2009. Dat zorgde ervoor dat het totale verkoopcijfer op 375 miljoen euro afklokte. Wat een nettowinst opleverde van 9,378 miljoen euro.

Poulet is een derdegeneratie-bedrijfsleider. Het bedrijf werd namelijk in 1958 opgericht door zijn grootvader Auguste Poulet. Die noemde het naar het Duitse stadje Krefeld, waar hij ooit nog werkte. Toen hij van die stad niet langer de naam mocht gebruiken, liet hij de d vallen en zette hij een umlaut op de e.

Uitbreiding

Krëfel heeft zijn hoofdzetel in Humbeek. Daar werd recentelijk nog het magazijn uitgebreid, zodat de totale site er nu meer dan 45.000 m² beslaat. Er worden jaarlijks zowat 4 miljoen producten verhandeld, goed voor 16.000 operaties per dag. De winkels worden minstens om de andere dag beleverd. Daarnaast zijn er dagelijks 600 à 1.000 beleveringen naar het thuisadres van klanten.

Werkgelegenheid

De uitbreiding van het logistieke centrum, dat goed was voor een investering van 12,5 miljoen euro, leverde vijftig extra arbeidsplaatsen op. Daardoor klom de totale bezetting in Humbeek tot 378. Inclusief de tewerkstelling in de Krëfel-winkels bedraagt de totale werkgelegenheid bij het concern nu zowat 1.100 mensen.

JVG

.

Nu in het nieuws