Trajectcamera filmt overtredingen tussen Herentals en Bobbejaanland

Trajectcamera filmt overtredingen tussen Herentals en Bobbejaanland

Trajectcamera filmt overtredingen tussen Herentals en Bobbejaanland

Print
Kasterlee - Hardrijders attentie: vanaf volgende week gaat u op de bon als u te snel rijdt op de Herentalseweg in Lichtaart tussen de afslag naar Olen en de Snepkensvijver. Camera’s leggen elke overtreding vast.

De trajectcamera’s berekenen hoeveel tijd u doet over een bepaalde afstand. Als de computer vaststelt dat u de afstand tussen café van Marie van Mil van Den Dikke en de afslag Heiberg, aan de Snepkensvijver, sneller aflegt dan zeventig kilometer per uur, dan hebt u een proces.

De politiezone Turnhout is momenteel, samen met Mechelen, de enige politiezone in de provincie Antwerpen die met trajectcamera’s werkt. De techniek is in ons land zo nieuw dat er geen regelgeving voor bestaat.

Wechelderzande

In fase I komen er, naast de al werkende trajectcamera’s tussen Oud- Turnhout en Retie en die op de Herentalseweg in Lichtaart, straks ook nog camera’s langs de Olenseweg in Lichtaart én in Wechelderzande (Lille), tussen de grens met Oostmalle en de oprit van de E34.

In fase II komen er nog heel wat bij. Het registreren van snelheidsduivels via trajectcamera’s kost 650.000 euro voor de 27 geplande sites. Andere politiezones in de Kempen beginnen ook belangstelling te tonen.

Marc HELSEN

Foto: Bert De Deken

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio