1 / 2

Vrouwen geven meer geld uit aan kledij dan aan vakantie zelf

Britse vouwen die op vakantie trekken spenderen gemiddeld zo'n 500 pond aan hun reisje zelf. Goedkoop, ware het niet dat ze nog zo'n 700 pond spenderen aan hun nieuwe 'reiskledij'.

Wanneer vrouwen een goedkoop reisje op de kop kunnen tikken, spenderen ze een pak geld aan hun vakantiekledij.

mgeysmans

Zoveel zelfs dat hetgeen in de koffer zit meer kost dan de reis op zich. Zo blijkt uit een Brits onderzoek uitgevoerd door Fashion Event Clothes Show Londen.

Vooral aan jurken geschikt voor een dagje zonnebaden wordt een fortuin gespendeerd. Zo'n 350 pond gaat enkel en alleen naar dit soort jurkjes. Op de tweede plaats komen sandalen en ander zomerschoeisel, accessoires voor op het strand sluiten het rijtje af.

Maar daar stopt het niet, want vrouwen geven ook een pak geld uit aan het voorbereiden op een vakantie, en daar kruipt heel wat tijd in. Zo spenderen vrouwen gemiddeld 6 uur in de laatste week voor de vakantie aan het aanbrengen van zelfbruiner, anderhalf uur lang wordt er naar hartenlust gewaxt, vier uur wordt er gespendeerd aan het bekijken van modemagazines om zeker te zijn dat de laatste trends en accessoires in de koffer steken en drie en een half uur aan het bijwerken van de wenkbrauwen en de nagels.

NIET TE MISSEN