Wachttijd voor 3D-televisies

Print
Wie een 3D-televisie wil kopen, moet wat geluk hebben. "Het aanbod aan toestellen is beperkt. Soms kan je hem direct meenemen, soms moet je een paar maanden wachten", zegt algemeen directeur Pascal Poulet van de distributiegroep Krëfel.

"We zijn erg afhankelijk van de leveranciers", aldus Poulet. "Die kunnen momenteel de vraag niet bijhouden. En als ze leveren, dan krijgen grote landen vraag voorrang op kleinere markten als België."

"De interesse naar 3D-toestellen is groot. "Het product wordt goed onthaald in de winkels, waar men met een aangepast brilletje kan kijken."

Krëfel zegt overigens 20% meer televisies te verkopen dan een jaar geleden. Daar is het Wereldkampioenschap Voetbal in Zuid-Afrika niet vreemd aan.

"Ons probleem is dat televisies steeds goedkoper worden. Om dezelfde omzet te halen, moeten we er meer kunnen verkopen. Of we moeten gaan naar nieuwe producten als 3D of LED-schermen. Want niet iedereen gaat naar de goedkope versies. Sommige mensen hebben een bepaald budget in gedachten, dat vaak samenhangt met hun vorige aankoop. En daarmee kunnen ze nu meer doen dan vroeger", aldus nog Poulet.

JVG

.

Nu in het nieuws