Herstel winterschade in Hamme uitgesteld

Herstel winterschade in Hamme uitgesteld

Herstel winterschade in Hamme uitgesteld

Print
Hamme - Het herstellen van de winterschade aan wegen kost het Hamse gemeentebestuur ruim 200.000 euro meer dan het geplande budget van 540.000 euro. Hamme opteert nu voor goedkopere slemlagen in plaats van duurdere toplagen.

“Een verhoging van het extra budget van 99.295 euro tot 135.600 was nodig om reeds geplande wegenwerkzaamheden versneld uit te voeren”, legt schepen van Openbare Werken Etienne Drieghe (CD&V) uit. “Het gaat om de Aubroeckstraat, Kasteellaan in Moerzeke, Lange maat, Lippeveld, Meerstraat, Moortelstraat, Rupsenstraat, Vossenstraat en Vuurkruislaan.”

Het schepencollege vraagt woensdag 23 juni aan de gemeenteraad om nog een budgetverhoging van 70.000 euro goed te keuren. Daarmee worden 26 wegen met een totale oppervlakte van 1.400 vierkante meter gerepareerd.

Aanvaardbaar budget

De heraanleg van het wegdek wordt uitgevoerd met een slemlaag met een minimum levensduur van 6 tot 7 jaar. Deze werkwijze kost 1,42 euro per vierkante meter in plaats van 7,73 euro per vierkante meter voor de heraanleg van een volledige toplaag. Zo kan binnen een aanvaardbaar budget een groot deel van de Hamse wegen hersteld worden.

18 straten krijgen voorlopig nog geen nieuw wegdek. Het gaat om wegen die als derde prioriteit in aanmerking komen voor vernieuwing. Bijkomende controle wees uit dat het wegdek van deze straten nog in voldoende goede staat zijn. De renovatie wordt daarom uitgesteld.

WO

Foto Joris Herregods

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio