Lokeraar verkracht neergestoken ex-vrouw

De strafrechter in Dendermonde moet een vonnis vellen in de zaak van een man uit Lokeren die zijn ex-vrouw neerstak en verkrachtte. Hij riskeert een celstraf van vijftien jaar.

Cyrill J. verhuisde dertien jaar geleden van Suriname naar België. In 2002 verdween J. voor even in een psychiatrische instelling omdat hij zijn toenmalige vriendin in een gracht had geduwd. Een paar jaar later trouwde hij met Marijke V. uit Temse, en ze kregen een zoon. Na verscheidene klachten over slagen en verwondingen en verkrachting maakte de vrouw een einde aan hun relatie.

"Om de hond mee af te schrikken"

Via een smoes wist de man een afspraakje te regelen met zijn ex-vrouw, en belde hij op 11 juli vorig jaar aan bij haar woning in de Hoogkamerstraat in Temse. Toen de vrouw de deur opende, greep J. haar bij de keel, en sleurde haar de zetel in.

Na een discussie over het hoederecht van hun zoontje haalde J. plots een in krantenpapier gewikkeld vleesmes van dertig centimeter uit zijn tas. “Om de hond mee af te schrikken”, beweerde J. voor de rechter. Het was Marijke V. die het wapen in de borst geplant kreeg.

Fantaseren over martelpraktijken

“Als ik hierdoor in de gevangenis beland, wil ik eerst nog een keer de hemel zien”, zei de man tegen de bloedende vrouw, en hij verkrachtte haar. Daarna overliep J. luidop enkele foltertechnieken en opperde het idee om de armen en benen van zijn slachtoffer te snijden. “Als we vroeger samen naar het journaal keken, fantaseerden we over dit soort praktijken”, vertelde J. bijna glimlachend aan de rechter. “Daar werd ook zij opgewonden van.”

Het proces voor de correctionele rechtbank in Dendermonde werd een lange opsomming van het wansmakelijke en ziekelijk jaloerse gedrag van J. De man riskeert nu een celstraf van vijftien jaar.

Bert Foubert

Foto: Geert De Rycke

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio