1 / 2

Parket wil Pfaffs voor correctionele rechtbank

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling beslist op 6 juli of er nog verder onderzoek nodig is in de zaak rond de eventuele belastingontduiking van Jean-Marie Pfaff. Het parket wil Jean-Marie en zijn vrouw Carmen voor de correctionele rechtbank brengen.

ikerremans

Het parket wil zowel Jean-Marie Pfaff, Carmen als hun vroegere boekhouder Guido V. voor de correctionele rechtbank vervolgen. De Pfaffs zelf hebben naar een bijkomend onderzoek gevraagd. De familie wil wat meer tijd krijgen om een akkoord met de fiscus te bereiken.

"Volgens de fiscus zijn een aantal aangiftes niet correct ingediend", zegt advocaat van de familie Pfaff, Tom Versompel. "De grote discussie draait om heel oude betwistingen uit 1999 en 2000. Volgens ons is redelijke termijn voor dat deel van de strafvervolging overschreden."

"Mocht Jean-Marie een gewone burger zijn, dan was dit dossier al lang afgehandeld. Nu wil men tonen dat niemand wordt gespaard", vindt meester Versompel. Normaal zou de kamer van inbeschuldigingstelling de zaak dinsdag bekijken, maar dat is nu uitgesteld naar 6 juli.

Onregelmatigheden

Twee jaar geleden lichtte de belastinginspectie het gerecht in omdat er zware onregelmatigheden werden gevonden in de belastingaangiftes van Jean-Marie Pfaff. Er kwam een onderzoeksrechter op de zaak.

In maart 2008 vielen speurders de villa van de Pfaffs in Brasschaat binnen. Ze namen toen verschillende documenten mee voor verder onderzoek. De onderzoeksrechter, die ondertussen klaar is met de zaak, gaat ervan uit dat er belastingontduiking in het spel is en gaf de zaak door aan het parket.

NIET TE MISSEN