Woonblok ontruimd na valse bommelding in Mechelen

Print

Woonblok ontruimd na valse bommelding in Mechelen

Mechelen - Een appartementsblok in de Mahatma Gandhistraat in Mechelen is dinsdag meer dan twee uur ontruimd voor een valse bommelding. Om geen risico's te nemen, heeft de ontmijningsdienst DOVO met een robot een reiskoffer vernietigd.

Rond halftien had een bewoonster een verdacht briefje opgemerkt in de inkomhal van woonblok 25. Daarin werd gemeld dat er om 11u een bom zou ontploffen. Ze sloeg alarm bij een van de portiers van de Mechelse Goedkope Woning (MGW). Een kwartier later begonnen de hulpdiensten aan de ontruiming van het gebouw. In totaal moesten een vijftigtal bewoners hun flat verlaten.

"Bij een controle in de onmiddellijke buurt van het appartementsgebouw werd in de fietsenstalling een verdachte zwarte reiskoffer aangetroffen", zegt commissaris Maurice Dommicent, woordvoerder van de lokale politie.

Twee mensen naar ziekenhuis

Dienstencentrum Den Abeel werd ingericht als opvangcentrum. Acht bewoners maakten daar gebruik van. Twee andere mensen waren zo erg aangedaan door het voorval dat ze werden overgebracht naar het ziekenhuis. Tot op de Jubellaan was er een tijdlang geen verkeer mogelijk.

Na een grondig onderzoek werd het gebouw om 12u35 vrijgegeven. Het gerecht voert een onderzoek naar de herkomst van de brief. "Als de politie de dader vat, zullen wij hem de rekening voor politie, brandweer en DOVO presenteren", zegt burgemeester Bart Somers.

SVH, LDN

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio