Bart De Wever ontvangt Peeters en co

Bart De Wever ontvangt Peeters en co

Bart De Wever ontvangt Peeters en co

Print
Informateur Bart De Wever ontving dinsdag de vier ministers-presidenten van de deelregeringen. Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) kwam als eerste aan de beurt.

Peeters is voorstander van de overheveling van bevoegdheden van het federale niveau naar de regio's. Daarover zullen Peeters en De Wever waarschijnlijk snel een akkoord bereiken.

Octopus

"Maar niet zonder meer. Er zal ook gesproken moeten worden over de financiële verantwoordelijkheden en middelen die daar tegenover staan", aldus de minister-president.

Peeters wil de Octopusnota opnieuw benadrukken. "De vijf Vlaamse resoluties zijn grotendeels verwerkt in de Octopusnota die ik in februari 2008 heb overgemaakt aan de federale regering. Die nota is niet alleen goedgekeurd door de huidige meerderheid, maar ook door Open Vld. Alle Vlaamse democratische partijen hebben die Octopusnota dus goedgekeurd. Dat is voor ons de uitgangspositie."

N-VA zelf is grote voorstander van het splitsen van de sociale zekerheid, maar daarover wil Peeters zich nog niet uitspreken. "In de Octopusnota staat uitdrukkelijk dat we niet zijn voor het splitsen van België en dat we de solidariteit behouden. Maar ook in de gezondheidszorg moeten belangrijke stappen gezet worden", aldus de minister-president.

Demotte, Picqué en Lambertz

Na Peeters kwam Waals minister-president Rudy Demotte op bezoek bij De Wever. Daarna volgden de Brusselse minister-president Charles Picqué en Karl-Heinz Lambertz van de Duitstalige gemeenschapsregering.

.

Nu in het nieuws