Turnhoutse academie krijgt geen schoolkorting op treinreis

De Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Turnhout krijgt van de NMBS géén schoolkorting. De geplande uitstap naar de Antwerpse Zoo valt daardoor in het water.

jrosquin

De bijna 100 leerlingen van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Turnhout keken uit naar de reis naar de Zoo van Antwerpen nu zaterdag. De directie had van de NMBS de toezegging gekregen dat ze een schoolkorting kreeg. Alle leerlingen hadden zich al ingeschreven en betaald. Toen kwam de melding dat ze meer moesten betalen.

“Het was ons tot drie keer toe bevestigd dat het 13,75 euro per leerling zou zijn”, zegt directrice Dominique Selen. “Vorige week was het plots 18 euro. De NMBS wilde ons niet erkennen als school en dus ook niet als groepsreis omdat we de uitstap op een zaterdag hadden gepland. Nochtans zijn we een erkende school en hebben we schooluren op zaterdag. Maar we hebben een alternatief gevonden. We rijden met de bus naar de Olmense Zoo.”

NMBS-woordvoerder Jochem Govaerts is formeel: “Voor de schoolkorting moet de uitstap op een weekdag vallen. Bovendien is de academie geen gewone school, waarmee ik geen afbreuk wil doen aan de kwaliteiten van de tekenlessen.” Wat dan met het feit dat de academie drie keer de bevestiging had gekregen van die 13,75 euro? “Daar moet iets fout gelopen zijn, waarvoor onze excuses.”

VTT

MEER OVER NMBS

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio