Woede over publicatie "seksuele relatie" Anne Frank

Woede over publicatie seksuele relatie Anne Frank

Woede over publicatie "seksuele relatie" Anne Frank

Print
Anne Frank had een (seksuele) liefdesrelatie met haar buurjongen. Dat schrijft de Britse Sharon Dogar in het fictieve boek 'Annexed'.

Dogar nam het verhaal van Anne Frank - het Nederlandse meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken leefde en wier dagboek als testament van de oorlog geldt - en verzon er een aantal feiten bij. Ze baseerde zich op dagboeken van buurjongen Peter van Pels.

Hoewel in de dagboeken enkel over verliefdheid gesproken wordt, verzon Dogar dat Peter en Anne er een seksuele relatie op nahielden.

Smakeloos

De Anne Frankstichting reageert verbolgen. "Smakeloos, ik heb er geen woorden voor. Het lijkt erg op sensatiezoekerij, gebruikmakend van de naam van Anne Frank”, zegt een woordvoerster tegen De Telegraaf.

"Anne was niet het kind dat ze in dit boek is", zegt de 84-jarige Buddy Elias, de enige nog levende neef van Anne Frank, tegen de Sunday Times. "Hun verschrikkelijke lot zou niet mogen gebruikt worden om een fictief verhaal te verzinnen. Van wat ik van Otto (Annes vader, red.) gehoord heb over Peter, zou deze ook zeer verlegen zijn geweest. Hij had niet het karakter dat hij in dit boek aangemeten krijgt."

Anne Frank stierf op 15-jarige leeftijd in het concentratiekamp van Bergen Belsen.

.

Nu in het nieuws