Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update dinsdag 22 juni 7u30

Vandaag begon de dag zeer fris met minima rond 6°C maar zodra de zon boven de horizon verscheen is het kwik begonnen aan een stevige klim. Namiddag wordt zo in Limburg gemiddeld 23°C bereikt, in de Kempen kan dat nog wat meer zijn.

Het blijft meestal zonnig en uiteraard overal droog bij een zwak briesje uit het noorden.

Woensdagochtend komen de minima rond 8°C uit. Na zonsopkomst schiet de temperatuur weer de hoogte in om namiddag uit te komen rond een graad of 25 met in de Kempen al uitschieters tot 27°C. Het blijft overal droog met brede zonnige perioden. Namiddag kunnen zich ook een aantal stapelwolken vormen.

Donderdag wordt het nog wat warmer. Gemiddeld wordt het in Limburg ongeveer 26°C en boven de zandgronden in de Kempen kan het 27 tot 28°C worden. Voormiddag is het zonnig, namiddag ontstaan ook stapelwolken die lokaal mogelijk kunnen doorgroeien tot een bui. Er waait dan een zwak windje uit westelijke richting.

Vrijdag blijft het warm met maxima rond 25°C en in de Kempen kan dat zoals steeds nog wat meer zijn. Er is veel ruimte voor de zon, al kunnen er namiddag ook wel weer wat stapelwolken gevormd worden. Of daaruit enkele lokale buien kunnen ontstaan is nog een vraagteken, maar deze mogelijkheid is momenteel dus niet uitgesloten.

Ook tijdens het weekend blijft het warm en meestal zonnig met maxima tussen 25 en 30°C. Het waait dan meestla zwak uit richtingen tussen noord en oost.

We houden de warmte ook nog vast tijdens de eerste dagen van volgende week, al neemt de kans op buien wel toe. Voor de natuur en gewassen zou een flinke plens neerslag meer dan welkom zijn.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN