Stad leert inwoners dansen

Sint-Niklaas - ook eens een ster op de dansvloer wil zijn, kan deze zomer elke week zijn beste beentje voorzetten tijdens ’Sinnekloas danst’. Elke woensdagavond staat er een andere dans centraal. In ons regenachtige en vaak kille landje zijn er steeds meer mensen die een of andere warmbloedige dans onder de knie willen krijgen.
“Zelfs in de meest stijve hark schuilt wel een danser. De ene beweegt wat meer zoals Michael Jackson, de ander zal misschien eerder een volksdanser zijn. We willen elke woensdagavond benadrukken dat er geen enkele drempel is om mee te dansen. Iedereen is welkom. Op en rond het plein moet er animo en sfeer zijn”, klinkt Joeri Van Haver van dansstudio ’Dance is Life’ enthousiast.
De organisatoren willen een breed publiek bereiken, ’van de prille jeugd tot de potente senioren’. Er zijn heel wat dansen te ontdekken, van exotische salsa en merengue, de bachata en buikdans tot volksdans en LA style (zie kader).

Danswedstrijd
De blikvanger wordt ongetwijfeld de driedelige Michael Jackson-danswedstrijd. Op woensdagen 14 juli en 11 augustus kunnen de betere imitatoren hun held gepast eren op het podium. De wedstrijd staat open voor twee leeftijdscategorieën: jonger en ouder dan zestien jaar. Op zondag 5 september, tijdens de Vredefeesten, vindt de grote Michael Jackson-finale plaats. Wie wil deelnemen, moet zich vooraf wel inschrijven via de website.
“We willen vooral wat leven in de brouwerij brengen. Dat kun je niet de hele zomer met alleen salsa en latino. Daarom trekken we een heel ruim blik aan dansstijlen open.” Zelfs volksdansgroep Boerke Naas is van de partij. “Dat is fantastisch. Ik ben nog lid geweest van Boerke Naas én ik heb er zelfs mijn vrouw leren kennen”, wordt schepen Lieven Dehandschutter (N-VA) even nostalgisch.
Joris VERGAUWEN

Alle info over het zomerse dansspektakel vind je op
www.sinnekloasdanst.be
llDeze dans en muziekstijl is afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. De Bachata dans je met een partner, waarbij je kleine pasjes doet vanuit je heupen en het bovenlichaam bijna onbeweeglijk blijft.
llDe buikdans of Oriëntaalse dans stamt uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De verschillende lichaamsdelen bewegen onafhankelijk van elkaar. De nadruk ligt op de heupen en het bekken. Belangrijk detail zijn de kostuums die vrouwen dragen.
ll Creëerde zijn eigen onnavolgbare dansstijl, die meer is dan alleen de moonwalk, de typische schouderbewegingen of het tasten naar het kruis.Dansstudio ’Dance is Life’ biedt sinds Pasen zelfs een cursus ’Michael Jackson-dans’.
ll Deze dansstijl is een afgeleide van verscheidene stijlen, zoals de Cubaanse stijl, jazz, swing en ballroom. Salsa LA Style is een dynamische dans in lijnvorm, met sexy arm- en lichaamsbewegingen en acrobatische en uitdagende bewegingen.
llOp ’Sinnekloas danst’ is het volkskunstgroep Boerke Naas die u de volksdans aanleert. De dans wordt omschreven als het gezamenlijk en lichamelijk beleven van de muziek, het beheersen van lichaam en ledematen in harmonie, met jezelf en anderen.
llZumba is inwezen een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia. Bij zumba doe je fitnessoefeningen op muziek, vergelijkbaar met aerobics. JoVe

Salsa LA Style

Volksdans

Buikdans

Bachata

Michael Jackson

Zumba

Van Salsa tot volksdans
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio