Wommelgem OCMW bouwt flats in Beukenlaan

Het OCMW van Wommelgem bouwt acht nieuwe seniorenflats en vier gezinswoningen in de Beukenlaan. Errond komt een heel nieuw park voor de buurt. Eind 2011 moet de nieuwbouw rond zijn.

De Beukenlaan wordt momenteel volledig heraangelegd. De verbreding van de straat en de extra parkeerplaatsen moeten al een eerste verbetering voor de buurt zijn.

Eind 2010 ondergaat de Beukenlaan een nog grotere metamorfose. De bestaande seniorenwoningen breiden uit met acht nieuwe appartementen van 60 vierkante meter en vier familiewoningen van 80 vierkante meter.

In de Beukenlaan staan al tien seniorenwoningen die dertig jaar geleden gebouwd werden. Stelselmatig worden die gerenoveerd. De huurprijs en het toewijzingsreglement zijn nog niet volledig vastgelegd.

Haaks op de straat

Het architectenbureau Open & JDWA ontwierp een langwerpig gebouw dat haaks op de straat staat. Op die manier blijft er veel groen over voor de centrale ontmoetingsplek van de buurt. In het park zal je kunnen sporten, gezellig samenzitten en voor de kinderen komt er een speeltuin. Zo kan jong en oud genieten van het park.

Biona Jansen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio