Van Besien verdedigt plan om park aan te leggen

Van Besien verdedigt plan om park aan te leggen

Van Besien verdedigt plan om park aan te leggen

Print
Borgerhout - Elf huizen, in de buurt van het Moorkensplein moeten verdwijnen, en plaats maken voor een gloednieuw park. De Borgerhoutse districtsvoorzitter Wouter Van Besien (Groen!) beseft dat de onteigeningen een pijnlijke zaak zijn voor de betrokkenen, maar vindt de plannen voor een park een verantwoorde beslissing.

“Er is een nijpend gebrek aan groen in dit deel van Borgerhout en door het deel naast het Moorkensplein te ontpitten, krijgen we er in één klap een groot groengebied bij. Dat is mogelijk door een minimum aan onteigeningen. Het slopen van het politiekantoor en het administratief centrum aan de Maréestraat maken immers ook deel uit van het plan.”

De definitieve beslissing voor de onteigeningen valt vrijdag op het schepencollege. “Diezelfde avond vindt er een infoavond plaats voor de buurtbewoners. We zullen ervoor zorgen dat de mensen die onteigend worden zo snel en zo goed mogelijk op de hoogte zijn. Maar niemand hoeft te vrezen dat hij of zij over enkele weken op straat staat”, zegt Wouter Van Besien.

Het nieuwe park zal eind 2012 klaar zijn en kost 2,2 miljoen euro. Het park zal tussen de Lang-, de Marée- en de Bakkerstraat liggen en sluit aan op het Moorkensplein. Het politiekantoor verhuist wellicht naar de hoek van de Zegelstraat met de Turnhoutsebaan. pvdp
Infoavond vrijdag 25 juni om 18.30 in het districtshuis aan het Moorkensplein.

ER

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio