Politie gebruikt kindertekening als bewijs voor sluikstorting

Nele De Saeger heeft een boete van 150 euro voor sluikstorten gekregen. Ze had haar niet opgehaalde vuilniszak twee dagen op straat laten staan. Als bewijsmateriaal heeft de politie een tekening van haar 6-jarige dochter gebruikt.

In maart had de ophaaldienst haar vuilniszak laten staan omdat die te zwaar was. "Door het strenge winterweer had ik de vuilniszak dinsdag nog niet van straat gehaald. Volgens het proces-verbaal heeft een politieagent woensdag aan mijn deur gebeld, maar ik was niet thuis. Twee personeelsleden van de stad hebben mijn zak dan maar verwijderd", vertelt Nele.

Een politieagent vond in de vuilniszak een tekening die gemaakt was door haar dochtertje Rozemieke. "Ze werd gebruikt als bewijsmateriaal. Ze hebben zelfs een kopie van de tekening opgestuurd met daarbij de vraag om de boete van 150 euro zo snel mogelijk te betalen. Ik vind het heel straf dat de tekening van mijn dochter als bewijsmateriaal wordt gekopieerd", zegt Nele.

Volgens GAS-ambtenaar Bart Passemiers is het zeer waarschijnlijk dat de boete slechts 25 euro bedraagt, maar dat Nele ook 125 euro voor het ophalen van de vuilniszak moet betalen. Woordvoerder Maurice Dommicent van de lokale politie benadrukt dat agenten er alles aan doen om de identiteit van sluikstorters na te gaan.

CWIL

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio