Grote Markt is tegen februari 2012 heraangelegd

De heraanleg van de Grote Markt in Lier zal bijna 4,5 miljoen euro kosten. De werkzaamheden beginnen op 1 maart 2011 en zouden ongeveer een jaar duren.

cvanrompaey_fr

Het schepencollege keurde op 9 maart het voorontwerp voor de heraanleg van de Grote Markt goed, maar had nog wel wat opmerkingen. De ontwerpers Robrecht & Daem en ingenieursbureau France hebben hiermee rekening gehouden. Het schepencollege keurde het definitieve plan ondertussen goed en het wordt aan de gemeenteraad op maandag 28 juni ter stemming voorgelegd. Vooraf volgt tijdens een commissievergadering op donderdag 24 juni om 19u een uitgebreide toelichting. Deze vergadering is openbaar.

Tot zolang houdt het schepencollege de lippen op elkaar. De timing van de werkzaamheden is wel al bekend, maar werd opgemaakt onder voorbehoud van het krijgen van een bouwvergunning voor 1 maart 2011. Als alles volgens plan verloopt zou de nieuwe Grote Markt in februari 2012 een feit moeten zijn.

Het plan dat het schepencollege aan de gemeenteraad zal voorleggen, verschilt niet zoveel van het plan dat tijdens de volksraadpleging werd weggestemd. "Het grootste verschil is de verkeerscirculatie", beklemtoont schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Jan Hermans (Lier&Ko). "De beleving zal zodanig anders zijn, dat het verschil gigantisch is."

Jan Hermans bevestigt nog eens dat tegen november-december 2011 er vlak bij de Grote Markt een alternatieve parking zal zijn. Op dat moment kan er immers niet meer op het centrale deel van de Grote Markt geparkeerd worden. "Het is de bedoeling dat er dan bovengronds geparkeerd kan worden in het binnengebied tussen de Antwerpsestraat en de Florent Van Cauwenberghstraat. Dit is een tijdelijk alternatief. Een nieuwe piste die we nu onderzoeken, is de uitbreiding van de bestaande ondergrondse parking in de richting van de Kapucijnenvest."

CHRIS VAN ROMPAEYMEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio