Bedrijven Duwijckpark willen gezonde werknemers

De helft van de kmo's van het bedrijventerrein Duwijck gaan met een gezondheidsbeleid van start. Gezonde werknemers blijven immers minder vaak thuis.

cvanrompaey_fr

Het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (Vigez) heeft een pakket met handige hulpmiddelen uitgewerkt om een gezondheidsbeleid bij kleine en middelgrote ondernemingen te implementeren. Duwijckpark in Lier is het eerste bedrijventerrein waar het project wordt uitgevoerd.

"Het project dat we 'nv gezond' noemen, wil de kmo's van het bedrijventerrein Duwijckpark stimuleren om samen te werken aan een gezondheidsbeleid. Zo'n beleid lijkt vooral haalbaar voor grote ondernemingen, maar ook voor kmo's zijn de voordelen groot. En een feit is: gezonde werknemers blijven langer aan het werk", stelt Els Wouters van Vigez.

"Maar liefst zes van de twaalf bedrijven van het Duwijckpark schreven zich voor 'nv gezond' in. Concreet betekent dit dat 228 werknemers de komende maanden uit de startblokken komen en zo hun eet- en beweeggewoonten verbeteren. De kmo's zelf dagen we uit om gezondheid een vanzelfsprekend onderdeel van hun bedrijfsvoering te maken", zegt Els Wouters.

www.nvgezond.be/duwijckpark

CHRIS VAN ROMPAEYMEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio