Hybride wagen begin van milieuvriendelijk wagenpark

Hybride wagen begin van milieuvriendelijk wagenpark

Hybride wagen begin van milieuvriendelijk wagenpark

Print
Dendermonde - Het gemeentebestuur nam donderdag de eerste hybride wagen gebruik. De milieudienst gaf meteen de start voor de uitbouw van een milieuvriendelijk gemeentelijk wagenpark.

“Wij opteerden voor een full-hybride wagen met twee volwaardige motoren, een elektrische en een benzinemotor”, zegt schepen van Milieu Hilde Landtsheer (Open Vld).

“De geluidloze elektrische motor rijdt op batterijen die automatisch worden geladen bij het remmen. Dit systeem is vooral geschikt voor stadswagens. Voor langere afstanden en hogere snelheden schakelt de wagen over op de benzinemotor. De wagen wordt de pool van alle gemeentelijke diensten. De auto kost 23.915 euro.”

Subsidies

Voor de aankoop van de milieuvriendelijke wagen diende het gemeentebestuur een projectaanvraag voor 30 procent subsidies in. Dat gebeurt in het kader van de milieuovereenkomst met de Vlaamse Overheid.

Die subsidie wordt toegekend vanaf een ecoscore van 70. Deze wagen heeft een ecoscore van 89. Per 20.000 km is er 1 ton minder CO2 uitstoot.

WO

Foto Geer De Rycke

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio