Schoten laat proces verbaal opmaken tegen Mobistar

De gemeente Schoten heeft een proces verbaal laten opmaken tegen Mobistar. De gemeente denkt dat de zendmast van Mobistar bovenop het koninklijk atheneum aan de Emiel Blangenoisstraat er onwettig staat.

Boris Rousseeuw

"Mobistar heeft in 2007 van het Vlaams Gewest een vergunning gekregen om een zendmast te plaatsen en moest binnen de twee jaar starten met de werken", zegt schepen van ruimtelijke ordening Els Empereur (Open vld). "Maar wij hebben sterke aanwijzingen dat de plaatsing pas daarna gebeurd is. Daarmee vervalt de vergunning en moet Mobistar er een nieuwe aanvragen. Inmiddels is echter de reglementering verstrengd en zal Mobistar er waarschijnlijk geen krijgen, al wil ik daar niet op vooruitlopen. De zendmast moet dan weg, wat een goede zaak is voor de kinderen van de school en de omwonenden. Want vooral jongeren en ouderen worden beschermd door de nieuwe strengere normen."

Op een eerste vraag om bewijsstukken te leveren van de tijdige plaatsing, heeft Mobistar niet gereageerd. Als de telecom operator ook ditmaal niet binnen de maand na de toezending van het proces verbaal reageert, stapt de gemeente Schoten naar het parket en vordert de afbraak.

Boris Rousseeuw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners