Ton vis sterft in vijver van club

Ton vis sterft in vijver van club

Ton vis sterft in vijver van club

Print
Beerse - De Vissersvrienden uit Beerse moeten de grote wedstrijd van zondag afgelasten omdat ze geconfronteerd werden met een mysterieuze vissterfte in de put langs de Meergoren.

De brandweer is meteen verneveld water komen spuiten. “Zo komt er meer zuurstof bij”, vertellen Peter Adriaenssens en Paul Maes van de brandweer van Beerse. “Je ziet dat de vissen de waterstraal volgen. Ze komen gewoon naar boven happen. Nu beginnen de vissen opnieuw te zakken. Maar toen we hier vanmorgen aankwamen, lag heel de vijver vol. Nochtans waren de pompen allemaal aan het werk.”

Oorzaak

Sommigen drijvende vissen ademen nog en worden meteen in de tweede put geplaatst en ondergedompeld. Naar de oorzaak van de vissterfte is het nog gissen. Vermoedelijk is de put gekeerd waardoor het water onderaan geen zuurstof heeft. Maar ook kwaad opzet wordt niet uitgesloten.

Visserijbioloog Alain Dillen van het Agentschap Natuur en Bos heeft nog een andere theorie. “Een mogelijke oorzaak is dat er onlangs veel vis op de vijver gezet is. Zo wordt het ecologisch evenwicht in de vijver verstoord. Wordt het ook nog eens warm weer, dan is er nog minder zuurstof in de vijver."

De Vissersvrienden vermoeden dat er deze keer één ton vis begraven is. Een serieuze streep door hun rekening.

MAMI

Foto: Mia Uydens

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio