"Phara is mij excuses verschuldigd" - en heeft dat blijkbaar gedaan

Bart De Wever wilde dat VRT-presentatrice Phara de Aguirre zich bij hem verontschuldigde en dat is blijkbaar gebeurd. Want gisteren zat De Wever al weer oog in oog met Phara tijdens het 'Kopstukkendebat' voor de VRT.

ghouben

Phara had vorige week maandag tijdens haar praatprogramma 'Phara' gezegd dat De Wever niet durfde komen. "Maar dat is een flagrante leugen", zei de N-VA-voorzitter tijdens een gesprek met het weekblad Knack.

"Daarvoor zal ze zich toch moeten verontschuldigen. Dat hoeft niet publiek, maar anders zal ik nooit meer in een van haar programma's opduiken", aldus De Wever. In die uitzending van 'Phara' verdedigde Danny Pieters de standpunten van N-VA inzake sociale zekerheid en hij werd zowat in mootjes gehakt door sp.a-specialist Frank Vandenbroucke.

"Zijn televisiemoment"

De Wever wijst erop dat hij enkele dagen voordien ook over de sociale zekerheid met Vandenbroucke heeft gediscussieerd tijdens een dubbelinterview voor het weekblad Humo.

"Toen kreeg ik een aantal vragen waarop ik technisch niet kon antwoorden, want ik ben geen specialist inzake sociale zekerheid. Wel, op dat punt hebben wij de grote specialist in huis (Danny Pieters) en dan vind ik niet dat ik dat televisiemoment (tijdens 'Phara') van hem mag afpakken", aldus De Wever in Knack.

Hij zegt dat hij zich intussen geïnformeerd heeft en te allen tijde bereid is met Frank Vandenbroucke de degens te kruisen.

MEER OVER Bart De Wever

Nu in het nieuws