FIFA zet Oranje Bavaria-babes uit het stadion

36 meiden in een oranje kleedje van het biermerk Bavaria zijn gisteren tegen het einde van de wedstrijd Nederland-Denemarken uit het stadion gezet. De Bavaria-babes werden daarna urenlang verhoord. De FIFA pikt het niet dat Bavaria, geen commerciële partner, in de stadions uitpakt met een legertje Oranje voetbaldames.

ghouben

De wereldvoetbalbond noemt dit sluikreclame en tegen haar eigen marketingregels, hoewel er op de jurkjes zelf geen reclame-tekst te vinden is. Volgens de Zuid-Afrikaanse krant The Star heeft de FIFA het over "een marketing-hinderlaag".

Kledingvoorschriften?

Peer Swinkels, directeur van Bavaria, vindt de actie van de FIFA "onzinnig": "Het zijn leuke jurkjes en er staat geen merknaam op. In mijn bescheiden mening mag iedereen toch dragen wat hij of zij wil. Dus wat hebben we verkeerd gedaan? Sinds wanneer bestaat er een kledingvoorschrift tijdens wedstrijden?" Intussen kan hij dankzij het conflict wel op massaal veel media-belangstelling rekenen.

Lederhosen

De vijandigheid tussen de FIFA en Bavaria bestaat al langer, tijdens het WK in 2006 in Duitsland was er al een dispuut met het biermerk over lederhosen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio