Mieke Berendsen naar Concentra

Mieke Berendsen naar Concentra

Mieke Berendsen naar Concentra

Print
Mieke Berendsen (43) wordt op 1 juli lid van de directie van de mediagroep Concentra. Dat is de uitgever van onder meer Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en Metro.

Berendsen is 43 en heeft in de loop der jaren veel ervaring opgedaan in de media. Haar eerste stappen in de media zette ze als verkoper bij TUM, uitgever van o.a. Libelle en Flair. Daarna stapte ze over naar IP om door te groeien tot verkoopsmanager. In 2000 hielp ze mee het weekblad Bonanza op te starten. Na dat jaar ging ze aan de slag bij De Persgroep als directeur van de reclameregie Magnet. In 2006 maakte ze de overstap naar de VRT. Eerst als netmanager van 'één' en later als directeur media.

Ze studeerde voor vertaler Frans-Russisch, behaalde een licentie communicatiewetenschappen en volgde diverse opleidingen aan de Vlerick Management School.

“Concentra is op vele vlakken een interessante mediagroep: multimediaal, sterk regionaal en familiaal. Allemaal troeven die de volgende jaren erg belangrijk worden in een versnipperde markt. De verschillende indrukken en ervaringen die ik de laatste 20 jaar heb opgedaan, zullen me zeker van pas komen om hier opnieuw een mooi verhaal te schrijven.”

Wij heten Mieke hartelijk welkom en wensen haar veel succes in haar nieuwe professionele omgeving.