Buurt schaart zich achter krakers

De stuurgroep van Sint-Andries schaart zich achter de krakers in de oude rijkswachtkazerne. "Ze hebben gelijk. Er is hier nood aan betaalbare woonruimte."

Maaike Floor

Buurtbewoners van Sint-Andries steunen de actie van de krakers van het Collectief Duivenkot die maandagavond de rijkswachtkazerne in de Korte Vlierstraat hebben gekraakt. "Wij klagen het probleem van betaalbare woonruimte al jaren aan", zegt Nico Volckeryck, voorzitter van de Stuurgroep Sint-Andries.

"De kazerne staat al lang leeg, het is een kankerplek in de stad. Het is goed dat deze mensen het dossier nu weer onder de aandacht brengen. De stad had het moeten kopen om betaalbare woningen te maken. Daar zouden veertig gezinnen kunnen wonen."

De politie, die eerder al was langs geweest om de kraak vast te stellen, is ook woensdag nog langsgekomen. Er lagen namelijk nog oude dossiers in de kelder van het gebouw. "Die zijn ze komen halen", vertelt Johan.

De eigenaar van het pand, vastgoedmakelaar Groep L, wil niet reageren op de kraak. "We hebben nog geen contact gehad met de inbrekers. We hebben er zeker een mening over, maar we willen daar geen commentaar op geven", klinkt het op het kantoor in Antwerpen.

Maaike Floor

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio